sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Kihlasormukset

Sormuksia ei tosiaan vielä kihlauksen aikaan ollut olemassa ja ei oikeastaan ole vieläkään. Jotakin sormuksista ollaan puhuttu ja pääasiassa siitä, että ne hankitaan sitten, kun päästään takaisin Suomeen. Hirveä sormusihminen en ylipäätään ole. Omistan yhden Kalevala Korun sormuksen ja luokkasormuksen. Eli olen aika uusi tällä alalla. Jonkun verran olen tässä vuosien aikana (muunmuassa hääblogeja selaillessa) jo antanut jotain ajatusta mahdollisille kihla- ja vihkisormuksille. Nyt kun asia on ajankohtainen, pitäisi varmaan antaa hieman enemmän aikaa asian pohtimiseen. Ajattelin kyllä enemminkin marssia vaan kultaliikkeeseen ja tutkia valikoimia.

Itse en ole hirveästi mieltynyt keltakultaisiin koruihin. Omistan enemmänkin hopeisia koruja. Sormusta en kuitenkaan halua hopeisena, joten valkokulta tai joku muu vaalea metalli olisi passeli. Myöskään kihlasormukseen en halua kiviä ja lyhyiden sormieni takia se ei myöskään saa olla hirmu leveä. H taas ei myöskään halua keltakultaista sormusta ja kummankin mielestä hintaa ei saisi olla ihan hirmuisesti (max. 200e/sormus). H myös innostui teräksestä tai titaanista sormuksen materiaalina sekä mielummin matta- kuin kiiltäväpintaisista.

Pikkuisen olen nettiä selannut ja koittanut löytää itseäni miellyttäviä sormuksia sekä hieman hintaluokkaa. Valkokultaiset on tietysti kalliita, mutta teräs- ja titaanisormuksia saa aika halvalla. Pitää kyllä liikkeessä käydä vähän kysymässä noista teräs- ja titaanisormuksista. Esimerkiksi Timanttisten sivuilta löytyy terässormus 15 euroon ja toinen 90 euroon. Esimerkiksi Jasmine Jewels verkkokaupassa terässormuksia saa 20 eurosta ylöspäin sekä titaanisormuksia vajaasta 40 eurosta ylöspäin. Nuo hinnat sopisivat meille varsin hyvin. Kaiverretuilla tuotteilla ei ole palautusoikeutta, joten voisihan sitä tilaamista kokeilla ja jos on väärän kokoinen, niin palauttaa ja jos on hyvä, niin kaiverruttaa muualla. Tosin pitää se sormuksen koko käydä liikkeessä mittauttamassa.

Tässä joitakin itseäni ja H:ta miellyttäneitä rinkuloita.

Kultajousi, AuMore, valkokultainen kihlasormus, 119e
Jasmine Jewels, titaanisormus, satiiniharjattu himmeä pinta, leveys 4mm, 39,40e
Jasmine Jewels, titaanisormus, satiiniharjattu himmeä pinta, 5mm, 36,30e
Tai sitten jos kuitenkin yksi timantti.Jasmine Jewels, 5mm, satiiniharjattu, 86,10e
Tuskin maltan odottaa, että pääsemme kultaliikkeeseen vähän hipelöimään niitä sormuksia.

Onko kellään kokemuksia sormusten tilaamisesta netistä?

1 kommentti:

  1. Heippa! Mäkin kuulisin mielelläni, jos oot löytänyt jonkun, jolla on jotain ideoita, että mistä kannattaa tilata sormuksia, jos tilaa netistä. Onko sinulle selvinnyt? Hassua, kun nimittäin tänään pohdin samaa asiaa blogissani, ja nyt törmäsin sinun teksiisi :D Ollaan näköjään kihlauduttukin samoihin aikoihin! Paljon onnea teille! :)

    VastaaPoista