keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Häiden sijainti

Olen hirmu huono keksimään otsikkoja, joten ne ovat hyvin informatiivisia. :)

Mutta asiaan. Pääsiäisen hääkeskusteluissa pääsimme hyvin pitkälle jo ennen kuin päätimme kyseistä ajankohtaa. Keskustelimme häiden sijainnista, omista toiveista yms. Tämä antoi mukavasti vahvistusta sille, että tämä tulee olemaan meidän molempien juttu. Tottakai minä varmasti olen se, joka ottaa selvää ja vertaa vaihtoehtoja ja esittelee ne sitten herra H:lle, joka antaa oman mielipiteensä. Varmasti jotain hommia jaamme keskenään ja jotain sitten jaetaan myös sukulaisille ja tutuillekkin. Niistä enemmän myöhemmin.

Tärkein ja oleellisin asia melkein häissämme on sijainti. H on kotoisin nykyisestä Kuopiosta (keskustasta 45km maalle) ja minä Tampereelta. Tällä hetkellä asumme Tampereella. Myös suurin osa sukulaisistamme sijaitsee kyseisillä paikkakunnilla, joten aina joku joutuu matkustamaan. Itse olen ilmaissut myöntymykseni sille, että häät voitaisiin pitää Savossa. Seutu on kaunista ja haluan, että häät ovat syksyisen luonnon lähellä. Jonkun verran kummankin sukulaisia asuu myös Keski-Suomessa, joka olisi näiden paikkojen välillä. Jokaisessa sijainnissa on siis puolensa ja ajattelin tähän hieman listata plussia ja miinuksia. Nyt en ihan hirveästi spesifeihin yksityiskohtiin mene, vaan suuriin linjoihin.

Tampere


+ Morsiamen suku lähellä
+ Morsiuspari fyysisesti lähellä (ainakin vielä)
+ Erilaisia juhlatiloja saatavana
+ Erilaisia kirkkoja saatavana
+ Morsiamen vakkarikampaaja lähellä
+ Muita palveluja lähellä
- Hinnat voivat olla kalliimpia
- Paikat suosittuja
- Majoitus vieraille kalliimpaa



Kuopio (tai se maaseutu siinä vieressä)


+ Sulhasen sukulaiset lähellä
+ Kaunista luontoa
+ Mahdollisesti edullisempia juhlatiloja
+ Mahdollisesti edullisempia majoituksia
+ Tilaa juhlia koko viikonloppu
- Palvelut kaukana
- Paikanpäällä järjestäminen jätettävä viimeisiin viikkoihin
- Paikallisten palvelujen entisiminen ja vertailu (tässä tietysti sulhanen ja anoppi varmasti auttaa)


Iltalehti

Keski-Suomi


+ Kaunista luontoa
+ Mahdollisesti edullisempia juhlatiloja
+ Mahdollisesti edullisempia majoituksia
+ Tilaa juhlia koko viikonloppu
- Suurinosa vieraista joutuu matkustamaan
- Ei välttämättä "tukikohta" paikkaa


Suomiopas.fi

Tällä hetkellä mietteet kuitenkin kääntyvät vahvasti Savon suuntaa. Ajatus hääviikonlopusta on mielestäni mainio. Osa vieraista (ainakin lähisuvusta) tulisivat varmasti paikalle jo perjantaina, niin heidän kanssa voisi vielä viettää iltaa perjantaina ja rentoutua. Näin ehtisi jutustelemaan kaikkien vieraiden kanssa, kun aikaa olisi koko viikonloppu. Tuolla suunnalla juhlapaikatkaan eivät ole varmasti niin varattuja, että paikkoja varmasti pääsisi laittamaan hyvissä ajoin. Ja sunnuntaina voisi myös nauttia yhteistä brunssia tms. Haasteita tuo sijainti varmasti tuottaa juuri sen takia, että itse ei fyysisesti ole paikalla. Tosin käymme useasti siellä suunnalla ja apujoukkoja paikallisten palvelujen löytämiseen varmasti löytyy. Ja suurimman osan etukäteisvalmisteluista pystyy tekemään missä vaan ja puhelimet sekä sähköposti on keksitty. En uskoisi sen olevan suuri ongelma, jos asiat miettii hyvin etukäteen. Savon suunnalta varmasti löytyisi sopiva juhlapaikka (yksi varteenotettava on jo kiikarissa), jossa saisi juhlia koko viikonlopun rauhassa.

Tällä suunnitelmalla lähdemme häitä miettimään ja tottakai pidämme silmät auki myös Tampereen suunnalla oleviin paikkoihin.

Olikos teidän helppo valita, missä päin pidätte häänne? Oliko kahden paikan loukkua? Mikä vaikutti ratkaisuun?

1 kommentti:

  1. Me pohdimme itseasiassa kolmen eri paikkan välillä. Vaihtoehtoina oli Helsinki missä asumme, Joensuu mistä mieheni on kotoisin ja Kirkkonummi missä itse olen lapsuuteni viettänyt.

    Lopullinen valinta osui oman kotipaikkani puoleen. Joensuun jouduimme rajaamaan vaihtoehdoista pois, koska järjestelyiden tekeminen olisi ollut vaikeaa pitkän välimatkan vuoksi. Ajaminen edestakaisin Helsingin ja Joensuun välillä ei oikein tuntunut kiehtovalta ratkaisulta kummastakaan meistä. Helsingistä emme oikein löytäneet sopivaa (elikäs riittävän huokean hintaista) juhlapaikkaa, joten siinäpä oikeastaan syyt miksi Kirkkonummi valikoitui hääpaikaksemme.

    VastaaPoista