maanantai 9. huhtikuuta 2012

Häiden ajankohdan pohtimista

Pääsiäisen lomareissujen autossa istuminen saivat näemmä tämän parin keskustelemaan tulevasta naimisiin menosta. Herra H nyt ei hirveästi perusta mun hääintoiluun. Kyllä kuulemma häät haluaa, kun kihloihinkin ollaan menty, mutta kiire ei ole. Ehkä mä olen taas niin malttamaton.

Olemme siis keskustelleet ajankohdasta ja keksinkin tuossa jokin aika sitten sopivan ajankohdan 20.9.2014 (eli 2,5 vuoden päästä). Päivämäärä on sama kuin meidän vuosipäivä ja tuona päivänä tulisi siis 5 vuotta täyteen. Ja päivä osuus siis vielä lauantaille. Täydellistä?

Noh, keskustelu ajautui loppuen lopuksi siihen, että miksei niitä häitä voisi järjestää jo 2013 syksyllä.

Kriteereinä häiden ajankohdalle on, että silloin ei saisi olla liian kuuma ja itse pidän kovasti syksyn väreistä, joten syyskuu olisi varsin hyvä kuukausi. Lokakuu oli H:n mielestä jo liian syksy. 2013 vuoden syyskuussa yksi ystäväni menee naimisiin, joten viikonlopuksi sopisi 28.9.2013.

Periaatteessa juuri mikään ei meitä estäisi häitä järjestämään jo syksyllä 2013. H:n mielestä plussana olisi se, ettei tarvitsisi kuunnella niin pitkään enää mun häähössötystä. :D Tosin ihan käytännöllisia asioita tuli vastaan.

  • Raha: Häät maksavat, kaikki tietävät sen. Meidän häistä tuskin tulee mitkään todella pienen piirin kemut, joten noin 100 hengen vieraslista on varmasti todellisuutta. Tämä tietysti korreloi täysin budjettiin, joka varmasti pyörisi sillä 10 000 euron hujakoilla. Lupasin kevään aikana koota pientä suuntaa-antavaa budjettia, että saisimme jotain käsitystä, mitä meidän haluamat häät voisivat maksaa. Pitänee siis selata hääblogit läpi budjettien osalta. :) Saa myös kommentoida ja vaikka linkittää omaan budjettipostaukseen, jos haluaa. Helpottaisi hieman elämää. :)
  • Ajankohta: Menimme kihloihin siis helmikuussa ja pari viikkoa sitten vietimme niitä kihlajaisia. Tämän kevään, kesän ja ensi syksyn teemme lopputöitämme, joten aikaa täysipainoille hääsuunnittelulle ei välttämättä löydy. Olemme valmistumassa opiskeluistamme todennäköisesti vuoden vaihteessa, joten jotain valmistujaisia ehkä pitää myös järjestää. Ja jos sitten vielä seuraavalla syksylle osuisi häät, olisi kemuja hiukan tiheään. Tämä tottakai liittyy myös rahaan. Valmistumisen jälkeen on odotettavissa myös muutto mahdollisesti omaan asuntoon, joten kämpän etsimisessä yms. saattaa kulua kevät. Ja jos tähän vielä lisää kauhuskenaarion siitä, että emme saakkaan työpaikkoja valmistumisen jälkeen, joka tarkoittaa, ettei välttämättä ole hirveästi rahaa ja hääsuunnitelmat olisivat jo pitkälle, voisivat häät kaatua siihen.
  • Pieni pointti: suunnittelemani sormuspoika ei ole vielä syntynyt (laskettu päivä oli 3.4.) ja hän olisi aikaisempana ajankohtana vain 1,5 vuotias, kun taas seuraavana vuonna 2,5 vuotias. (Oleellinen perustelu!)
Näiden pohdintojen jälkeen luovuin ajatuksesta, että häät olisivatkin jo syksyllä 2013 ja myönnyin H:n ajatuksiin siitä, että häät olisivat vasta vuonna 2014. (Mutku niihin on niin pitkä aika.)

Eli saanen kertoa (rumpujen päristystä)

Hääpäivämme tulee olemaan 20.09.2014.

 

Kuva

7 kommenttia:

  1. Meilläkin oli hääpäpivä tiedossa melkeinpä jo kaksi vuotta sitten. Nyt kun aikaa häihin on enää 7kk olen miettinyt, että mihin se aika oikein meni.

    Etenkin tämä alkuvuosi on oikein hurahtanut.


    Okei toki välillä ajattelen, että VIELÄ 7kk.

    Joten voin okemuksella sanoa, että vaikka se nyt tuntuu siltä että hirmu pitkä aika vielä, niin se menee nopeasti. Kohta huomaat että häihin on 7kk :D

    Ja itse olen ajatellut asian niin, että hääpäivä menee niin nopeasti, että on ihanaa kun saa fiilistellä häitä oikein urakalla kun on kerran sitä suunnitteluaikaaa niin paljon.

    Ps. Tässä meidän budjettia. http://kata-lovelovelove.blogspot.com/2011/07/keskiviikko-20-heinakuuta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta!

      Näin olen itsekkin pohtinut, että aika varmasti menee siivillä, varsinkin kun tuota ohjelmaa tuntuu riittävän tähän 2,5 vuoteen jonkun verran. :)

      Poista
    2. Hei Anna ja Henkka
      Olen itse jo onnellisesti naimisissa kahden suloisen tytön äitinä. Seurailen mielenkiinnolla kirjoituksia häävalmisteluista, koska olin vieraana serkkuni häissä viime kesänä. Siellä soitti ja viihdytti hääväkeä kvartetti, Viihdeorkesteri Neljä Veljeä. Bändi oli todella loistava. ruokailun ja kahvittelun ajan he soittivat viihdyttävää taustamusiikkia, ja kun tanssin aika koitti, olivat soittajat elementissään. Perinteisen tanssimusiikin osaajina ja myöhäisten tuntien biletyksen villitsijöinä he kyllä osasivat asiansa. Kun pikkutunneilla Paranoid alkoi soida, väki suorastaan riehaantui.
      Bändi on kuulemma tehnyt keikkaa yhdessä reilut kymmenen vuotta etäisyydellä Joensuu-Helsinki-Pori. Heidän hintansa oli tietääkseni alle tonnin. Matkakuluja tullee hieman päälle.
      Jos teillä ei vielä ole hääbändiä, käy heidän kotisivuillaan kuuntelemassa näytteitä sivuilla
      http://www.kolumbus.fi/neljaveljea/
      Kaikkea hyvää teille t. Miiamari

      Poista
  2. Onnea hääpäivän valinnan johdosta!! Kuulostaa vielä nyt kovin kaukaiselta tuo 2014, mutta komppaan Kataa, aika kuluu kun siivillä fiilistellessä!! Nyt voit alkaa suunnittelemaan kaikessa rauhassa ja valitsemaan juhlatilaa ymym. Meillä hääpäivä määräytyi vasta viime elokuussa, kun hyvin myöhään aloin kyselemään hääpaikan vapaita viikonloppuja. Olin ihan älyttömän yllättynyt, kuinka paljon etukäteen kaikki juhlapaikat oli varattuja. Minä luulin olleeni ajoissa yli vuosi ennen h-hetkeä, mutta väärässä olin.
    Meidän budjettia on täällä: http://rouvaksi2012.blogspot.com/p/budjetti.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista!

      Tuo juhlapaikkojen varaustilanne voi varmasti olla totta. Tuntui tosiaan myös siltä, ettei 1,5 vuotta edes riittäisi häiden järjestämiseen. Kuulostaa aika hullulta!

      Kiitos myös budjetista! Kuinka monta vierasta kutsunsa tulevat saamaan? En pitkien etsintöjen jälkeen mitään tarkkaa lukua löytänyt. :)

      Poista
  3. Meillä on ollut vähän samanlainen tilanne kuin teillä, sillä kun menimme kihloihin helmikuun alussa puhuin mieheni pyörryksiin hääasioista ja en saanut mitään suurta hurraa huuto - vastaanottoa. Mieheni kysyikin, että minne meillä on oikein kiire eikö näin ole ihan hyvä nyt toistaisesti? Totesin, että ehkä kannattaa asian antaa hiukan jäähtyä ja laskiessani budjettia totesin, että vuosi 2013 olisi ollutkin aivan liian aikasin. Itsellänikin on päättötyö kesken ja näillä näkymin se vie kaiken aikani ensi marraskuuhun asti, joten jos vaikka sitten 2014 ... ehkä ...

    VastaaPoista
  4. Kyllä se vuosi 2014 on ihan passeli. Mieheni kanssa menimme kihloihin 1.12.2011 Tukholmassa ja mies heti ilmoitti haluavansa tietää tulevan hääpäivä, jotta voi vanhemmilleen ilmoittaa, että olen vastannut suostuvasti kosintaan ja häät tulee olemaan pian. Mies itse toivoi tätä kesää :D ja nauroin, ettei mitenkään mahdollista. Myös 2013 kesän rankkasin pois, kun aloin budjetoimaan sadan hengen häitä Helsinkiin + kaikki hyvät valokuvaajat ja juhlapaikat oli jo varattuna.
    Joten hääpäivä on nyt 26.7.2014. ;) budjetti meillä myös ilman sormuksia ja häämatkaa siinä 10 000e tietämillä, mutta häämatkakohteeksi valikoitui ensin viikko Los Angelesissa ja sieltä lennot Hawaijille jossa myös viikko ennen Suomeen paluuta. Joten sormuksien ja matkan kanssa summaksi tuli hirveä 17 000€. Onneksi on aikaa säästää ;) (perus duunareita siis ollaan, eikä mitään porvareita. Itse olen töissä hotellissa ja mies turvallisuusalalla)
    Ihanaa häiden järjestelyä :)

    VastaaPoista